Over mij

Sandra Koopman

Mijn naam is Sandra Koopman. Ik ben getrouwd met Mark en samen wonen wij met onze 3 kinderen in de prachtige binnenstad van Haarlem.

Sandra Koopman Coaching - Over Sandra Koopman

Wie ben ik

Ik ben altijd geboeid geweest door de complexiteit van mensen; wat zijn hun drijfveren, wat beïnvloed hun gedrag. Van jongs af aan hielp ik al mensen in mijn directe omgeving met situaties waarbij zij zelf geen uitweg zagen en ging ik coachend te werk door hen een luisterend oor te bieden en verder op weg te helpen, zonder dat ik mij ervan bewust was. Toen ik in 2016 mijn baan verloor als Marketingmanager, was dat het moment waarop ik besloot mijn hart te volgen en een sprong in het diepe te wagen. Ik volgde daarna diverse coachopleidingen* en startte mijn eigen coachpraktijk.

Voor mij is coaching een prachtige reis waarin we samen aan de slag gaan om jou sterker te maken en te helpen jouw eigen koers uit te stippelen. “Bewustwording, eigen verantwoordelijkheid en actie” zijn de drijvende krachten achter mijn aanpak. Coaching is namelijk het meest effectief wanneer jijzelf verandering wilt en bereid bent je ervoor in te zetten. Het is mijn passie om anderen te ondersteunen in hun persoonlijke groei en te helpen ontdekken hoe ze hun dromen kunnen verwezenlijken. Bij mij staat respect, eerlijkheid en resultaatgerichtheid centraal. Jij bent het belangrijkste in dit proces.

Trajecten

Mijn coachtrajecten zijn maatwerk en worden afgestemd op jouw situatie met jouw persoonlijke waarden als leidraad. Daarbij maak ik gebruik van diverse methodieken, waaronder Geweldloze Communicatie, Voice Dialogue, Transactionele Analyse en Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Ik ben ook gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met Stress & Burn-out klachten en maak daarbij gebruik van de CSR-methodiek, gericht op het omkeren en herstellen van de schadelijke gevolgen van aanhoudende stress. Met meer dan 20 jaar werkervaring in verschillende functies en branches, zoals het bankwezen, IT en de bouw, begrijp ik de uitdagingen die kunnen ontstaan door te hoge werkdruk, stress en onzekerheid over de volgende stap in je werk.

Mijn doel is om jou te helpen je eigen koers te vinden en te volgen, bewustwording te creëren en je in staat te stellen verandering te omarmen. Ik kijk er naar uit om je te begeleiden op deze boeiende reis!

 • Coachopleidingen:
  • 2023 – Stress en Burn-out Coaching volgens de CSR®-Methode, CSR Expertise centrum stress & veerkracht
  • 2022 – DISC & Drijfveren analyses, DISC Benelux
  • 2022 – Gecertificeerd als NOBCO senior practitioner coach
  • 2022 – Coachen met De Geluksroute (geautoriseerde Geluksroute-coach), NONONS
  • 2021 – Coach Expert, NONONS
  • 2019 – TMA Professional gecertificeerd, TMA, The Talent Company
  • 2019 – Vitaliteitscoaching, BGL & Partners
  • 2017 – post HBO Coach Practitioner, BGL & Partners
  • 2016 – Coach Foundation, BGL & Partners
  • 2014 – NIMA B Business Marketing, SRM opleidingen
  • 2007 – HBO Bedrijfseconomie, Hogeschool Inholland

Plan een kennismaking

Weten hoe ik jou kan helpen? Neem vrijblijvend contact
met mij op of plan gemakkelijk een afspraak!